lördag 10 december 2011

Blåsig älgjakt

Idag var det älgjakt. Det hade stormat hela natten och jag var inte säker på att komma ut. Det var en del träd över vägen som någon hunnit få undan med motorsåg. Det blåste fortfarande.
Vi var några tappra ur laget som kom idag för vi är inte klara med kvoten. Har ännu en vuxen och kalv kvar. Vi har inte haft tur i år. Det har varit älg inne men ofta gått ut ur marken.

Vi började med vår jämte Molly (se tidigare inlägg). Hon sökte av ett stort område men inte fanns det några älgar hemma där.


Första passet, det har kommit lite snö


Plötsligt hör jag ett ljud bakom mig. Det flyger ett gäng svanar förbi och jag lyckas få dem på bild. Undrar vart de är på väg?Det var ju lite bittert ute så nu var det dags för grillning och lite lunch. Vi hade väldans problem att få fyr. All vår ved var blöt och sur.


Ett helt gäng som inte lyckades


Man fick ta till lite medel och det blev en rejäl grillbrasa!!


Sedan var det dags för SIgge, Silver och Jacksson att pröva lyckan. Vi ställde ut på ett större område så gott det gick, vi var ju inte så många. Sigge började skalla och ställde älg ganska nära gränsen. Det gick loss in i vår såt. Det var väldigt svårt att höra honom. Det blåste rätt bra och nöp i kinderna. Jag hade ett markpass nu, så det var inte så farligt. Ko med kalv kom det på radion.
Det gick upp där Jackson var och han tog sig an kon och Sigge fortsatte med kalven men helt fel håll såklart. Men.....Sigge skallade ju fortfarande. Tiden gick och skyttarna började frysa nu. Det började bli mörkt. Sigge hade växlat över till gris som han kan få för sig ibland.

Vi avbröt jakten och det var fyr i brasan ännu. Sigge blev kopplad och vår jaktdag resulterade ingen fälld älg. Men vi är ett glatt gäng och glada skratt blev det och vi hade älg inne. Några frös rejält. Jag tyckte det gick bra. Tog med mig en av hundfiltarna ur bilen och det fungerade bra.


Det var redan mörkt när vi åkte hem


                                               

4 kommentarer:

 1. Inget trevligt med blåsväder, men ni verkar ju ha haft en bra dag iallafall trots att det inte blev någon älg. Härliga bilder på elden, eller kanske rättare sagt brasan ;))

  SvaraRadera
 2. Hos oss steker gubbarna fläsk över elden, det brinner bra med fläskaflôt på veden. Gillar svanarna.

  SvaraRadera
 3. Det verkar att det gick bra ändå..fast ni fick ingen älg..Gillade kortet på svanarna...Trevlig dag och advent.=0)

  SvaraRadera
 4. Sorry you did not get a moose but hopefully next time. Love the pix of the birds and the fire. Really nice. I also like where you took a pix from your stand as well. How far up were you in the stand?

  SvaraRadera