fredag 2 december 2011

Träning med Ayla

Idag hade jag ledigt på förmiddagen då det blev lite sent igår efter resan. Tur man kan jobba hemifrån med datan. Man var ju lite trött. Det tog 6 tim att köra hem från Grisslehamn. Sambon jobbar in fredagar så vi har möjlighet att dra till skogs. Idag skulle vi träna Ayla.

Vi åkte ut till lilla marken då det verkar vara lite mer rådjur där. Vi har fått upp rådjur varenda gång vi släppt Ayla och Tyra. Idag skulle vi släppa henne längre in i marken då det hela tiden gått ut över ån i gränsen och Ayla kommer inte över. Det är ju bra att hon inte får för sig att simma efter rådjuren som en del andra hundar. Jag vill gärna få bekräftat att hon driver 1 timme för att starta henne på drevprov.

Ayla klar för släpp
                                                                  

Jag släppte henne mitt i såten och hon fick upp ganska omgående. Vad händer!!! Tror ni inte rådjuret tar vägen ner mot ån och går över igen!!!! Ayla fick bara 25 min drev. Synd!! Hon var duktig och gick tillbaka i sina spår där husse mötte henne.

Vi släppte henne i ett annat område som hon sökte och sökte. Det var något gammalt spår hon jobbade med. Det blev inget resultat så vi kallade in henne och åkte hem. Men hon har fått träning i skogen och det är huvudsaken.


Ayla kom snällt på inkallning

Här är dagen spår

                                                                       

Imorgon är det älgjakt och det har siktats en stor tjur på marken. Undrar om han är kvar???7 kommentarer:

 1. spännande att höra vad morgondagen ger

  SvaraRadera
 2. Men så himla typiskt att de alltid ska gå över ån...Men som du säjer, huvudsaken hon fick komma ut och träna i skogen. Vi ska försöka komma oss ut i helgen, men det är lite för sent att jaga med hunden nu, då de flesta fåglar toppar...men han behöver ju springa av sej också. Lycka till imorrn, hoppas du får stortjuren! :)

  SvaraRadera
 3. Ein schönes Gebiet.
  Viel Glück morgen bei der Jagd!
  Liebe Grüsse
  Angela

  SvaraRadera
 4. Jag kan inget om drevprov, men hur bedömmer man om hunden inte simmar över. Blir det minus poäng eller hur fungerar sånt? Skall de inte visa att de har jaktlust genom ändå simma över, eller tappar de vittring då viltet simmer över och tappar då vittringen? För visst luktar de på marken? Kan verkligen inget om drevjakt. Nyfiken. Lycka till nu! =) Ha en trevlig helg. Söt bild på blöta tjejen (=

  SvaraRadera
 5. Hej..Tack för ditt besök hos mig...Vilken söt hund du har..Hoppas att det gick bra med jakten..Önskar dig en trevlig lördag.

  SvaraRadera
 6. det är bra med garmin pejlen så man ser var djuren går .skit jakt på dig :O)

  SvaraRadera
 7. Tøffe hunder du har!
  God helg og skit jakt :-)
  Rune

  SvaraRadera